IBIS

IBIS is de signaal standaard voor communicatie tussen stuureenheid en displays, welke in bussen gebruikt worden voor het tonen van de bestemming. Of in het voertuig zelf welke halten er nog komen.

Hoewel het een standaard is, geeft elk merk hier zijn eigen draai aan. Het is te vergelijken met hoe wij mensen communiceren. De manier is hetzelfde: De één praat, de ander luistert. Maar als de één Chinees praat en de ander Belgisch verstaat, komt er weinig van terecht.

De truc is dus om beide kanten hetzelfde te laten praten. Als je een stuureenheid en een display hebt van hetzelfde merk, dan zal dat wel goed gaan. Maar het wordt pas echt interessant als je het display op een andere manier wilt besturen. Bijvoorbeeld met je boordcomputer die je toch al in je bus hebt zitten. Dit kan natuurlijk, en heel wat boordcomputers bieden hier ook ondersteuning voor.

Echter lang niet alle boordcomputers bieden alle ondersteuning. Onze specialiteit is het afstemmen van deze 2 apparaten op elkaar. Maar ook reparatie en het plaatsen van nieuwe of gebruikte systemen.

SSS Techniek heeft onder andere een volledig in eigen huis ontwikkelde testmethode, met bijbehorende test apparatuur. Werken de displays op uw bussen niet, of niet naar behoren, dan bieden wij de oplossing.